Település:
Pest megye, Vecsés

Létrehozva:
2021-12-09 10:41:45


Bálint Ágnes Emlékház, Vecsés


Nyitvatartás: márciustól decemberig minden hónap első vasárnapján 10.00-18.00 óráig.

  • Böbe baba, Mazsola, Frakk, Vízipók, Kukori és Kotkoda — csak néhány azok közül a halhatatlan mesehősök közül, amelyeket Bálint Ágnes alkotott meg és készített belőle televíziós sorozatot vagy mesekönyvet. Az írónő hajdani vecsési otthona - ahol 61 évet élt családjával - 2010 óta megújulva, emlékházként várja a mesék szerelmeseit, legyenek azok mai gyerekek vagy éppen a fenti meséken felnőtt szüleik, nagyszüleik.
  • A mesebeli hangulatú régi házban a földszinti szobák az írónő életét mutatják be eredeti bútoraival, képeivel, használati tárgyaival, írógépével, írásaival, bábjaival, rajzaival, a nevezetes könyvekkel, stb. 
  • Az udvaron egy meseágyásban Manócska sakkozik Varjú bácsival, a konyhaajtót pedig egy fa cica-pár őrzi. A Vizslatúra nevű hatalmas vizslás egyesülettől az emlékház kapott egy elegáns kutyaólat „Frakk kutya számára”; a gyerekek bemásznak, és ott fényképeztetik magukat. 
  • A mesehangulat mellett a kertben játszani is lehet: ha valaki olyankor jön látogatóba, amikor szép az idő, ugrálhat a gumiasztalon, kerekezhet a gokarttal, szappanbuborékot fújhat, és egyéb játékokkal próbálhatja ki ügyességét. (A kertben még messze nincs kihasználva minden lehetőség; az anyagiak függvényében évről-évre gazdagodik és szépül). 
  • Forras: balintagnes.hu/emlekhaz2.html

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

Weblapok webáruháza ajánló

További webáruházi ajánlatok »

 

ApróVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

ApróVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »