Település:
Pest megye, Vecsés


Tájház


A tájház a két világháború közötti vecsési sváb életformát mutatja be.

  • A Kuratórium 2009-ben kezdeményezte, hogy a város bocsássa rendelkezésre, adja használatba a tájház céljára megvásárolt, Jókai Mór utca 6. sz. alatti ingatlant, hogy abban tájházat rendezhessen be. Némi huzavona után, a NNÖK támogatásával sikerült elérni, hogy Vecsés Városa és a Kuratórium megállapodást kössön.
  •  2010 tavaszán megkezdődtek a munkálatok és vele párhuzamosan a gyűjtőmunka is. A kuratórium igényelte külső szakemberek irányítómunkáját, segítségét. Sikerült a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum két munkatársát megnyerni. Dr.Vass Erika néprajzos a gyűjtőmunkát irányította, és a leltározást végezte. Buzás Miklós főépítész, az épület szakszerű felújítását irányította.
  • A hivatalos megnyitó 2011. május 15-én volt. 
  • A Tájház nyitvatartási rendje (tavasztól őszig): minden hónap első vasárnapján 10-18 között várjuk kedves látogatóinkat.A Tájház megtekinthető előzetes telefonos bejelentkezés és időpont egyeztetés után, az alábbi elérhetőségek bármelyikén: 20-517-6913 Horváth Ferencné, 06-30-955-7585 Frühwirth Mihály 06-20-460-0098 Brunner Krisztina 06-30-649-4540 Tófalvi Mónika

         Forras: https://www.vecses.hu/kozossegi-elet/tajhaz

 

 

 

 

 

ApróVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

ApróVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »