Kategória:
Nagyvilág, Érdekességek

Cikk írója:
Szeged ApróVilága


A sivatagi liliom.


Az afrikai Namib-sivatagban az elmúlt hetekben hullott heves esőzések okozták az egyik leglátványosabb természeti jelenséget, a több tíz kilométeren át kiszáradt homokos talajt borította be a sivatagi liliom.

A sivatagi növények forró, száraz környezetben gyarapodnak, ahol minimális csapadékmennyiséggel képesek életben maradni. A sivatagi életközösséget homokos vagy köves talaj, magas hőmérséklet és kevés nedvesség jellemzi. A sivatagi környezetben jól növekvő növényeknek nedvességet kell tárolniuk húsos leveleikben, vagy kiterjedt gyökérrendszerrel rendelkeznek. A kaktuszok a leggyakoribb sivatagi növények; a pozsgás növények, a sivatagi fák, a füvek, valamint a kis cserjék és virágzó bokrok típusai mind jól növekednek a sivatagokban.

 

A Brittlebush a déli államok és Mexikó egyik leggyakoribb sivatagi cserje. Amint közönséges neve is mutatja, a törékeny kefének merev és könnyen törő szárai vannak. Ez az alacsony növésű cserje segít megvilágítani a sivatagi tájat, amikor virágzik. Sárga virágok a száraz lombok kis csomóiban virágzik. Száraz évszakokban a bokros növény elveszíti leveleit, és szárában tárolt nedvességre támaszkodik, hogy túlélje a forró sivatagi éghajlatot. 

 

ApróVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »