Kategória:
Életmód, Egészség

Cikk írója:
Szabo Kata


Avella tea


Az Avella az inka indiánok által használt legfontosabb gyógynövény. Dél Amerika meleg vidékein Brazniában,
Paraguayban, Bolíviában és Észak.-Argentínában él a vörös Tabebuia avellanedae fa, melynek kérgét használják
az ott élõ Tupi Guarani indiánok. 1 kg kéreg 45 g kalciumot, 250 mg vasat, 180 mg káliumot, rezet, bórt, mangánt
és magnéziumot valamint jódot és stronciumot tartalmaz. Legfõbb tulajdonsága hogy megakadályozza a
baktériumok szaporodását és meggátolja a vírusok kialakulását. Dr. Meyer volt az elsõ aki a Tabebuia avellanedae fa
kérgét kémiai vizsgálatoknak vetette alá és sikerült izolálnia hatóanyagát, melyet Xlyoidinnek nevezett el.
Ez az anyag alapvetõen csíra ölõ hatású természetes antibiotikum. A Total Health 1991 decemberi számában
Dr.Paul Lee cikkében az alábbi található: "Az Avella tea hatásos ellenszere a megfázásos panaszoknak. University of
Sao Paolo: nagyon erõs méregtelenítõ és gyulladáscsökkentõ hatást állapítottak meg. A tabebuia avellanedae
fa használatos része a kéreg.
Tulajdonságai:
fájdalomcsillapító,
baktériumellenes,
gombaölõ,
antioxidans,
parazitaellenes,
gyulladáscsökkentõ,
antimutagén,
vírusellenes.
Fogyasztás:
Betegeknek 0,5 liter naponta,
megelõzésre 0,25 liter naponta.
Elkészítés: 1 evõkanál teát 0,5 liter vízben felforralunk, 5 percig fedõ alatt
fõzzük, 15 percig állni hagyjuk.
Fogyaszthatjuk melegen, ízesítve, és minden nélkül.
Reggel éhgyomorra, egész nap kortyolgatva, napi fél litert. 
 
 
 

 

 

ApróVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »