Brassói apró pecsenye másképp!
Hozzávalók:
3 db fél csirkemell / 1-1,2 kg/
Ahány személyre készítünk, annyi fél csirkemellet használunk.
1 kg burgonya
olaj, vöröshagyma, fokhagyma, só, bors
gulyáskrém / én csípöset használok hozzá /
Elkészítése:
Csirkemelleket felkockázzuk, burgonyát megtisztítjuk majd kockára vágjuk.
Egy serpenyőbe tetszés szerint /3-4 evőkanál/ olajat teszünk, a felkockázott vöröshagymát beletesszük, megdinszteljük,
majd hozzátesszük a kockázott csirkemellet, egy kicsit dinszteljük, teszünk rá sót borsot majd kevés vizet teszünk rá.
Épp hogy ellepje, árkeverjük, felforrás után lefedjük, egy kicsit pároljuk. Kb. 10 percig.
Utána levesszük a fedőt, kis kevergetés mellet zsirjára pároljuk, pirítjuk.
Rátesszük az összezúzott fokhagymát és belekeverjük.
Meg kell, hogy puhuljon a hús. Ha nem elég puha, öntsünk rá ismét vizet és pároljuk tovább.
Közben a másik serpenyőben megsütjük a burgonyát. Nem kell nagyon pirosra.
Ha elkészült minden, akkor összeöntjük egy keverőtálba és teszünk a tetejére gulyáskrémet.
/kb. 6-8 centimétert nyomunk ki rá!/
Kíméleletesen átkeverjük, átforgatjuk az egészet.
8 -10 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, majd tálaljuk.
Tetejére zöld paprikát, paradicsomot esetleg karikára vágott hagymát tegyünk.
Mellé ezekből bármilyen saláta megfelel.
Jó étvágyat hozzá!
Kiemelt ApróHirdetések
További kiemelt ApróHirdetések »
ApróVilága Magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »