Brassói apró pecsenye másképp!

Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Cikk írója:
Halácsi Jenőné


Brassói apró pecsenye másképp!


 

Hozzávalók:

 

3 db fél csirkemell / 1-1,2 kg/

Ahány személyre készítünk, annyi fél csirkemellet használunk.

1 kg burgonya

olaj,  vöröshagyma, fokhagyma, só, bors

gulyáskrém / én csípöset használok hozzá /

 

Elkészítése:

Csirkemelleket felkockázzuk, burgonyát megtisztítjuk majd kockára vágjuk.

Egy serpenyőbe tetszés szerint /3-4 evőkanál/ olajat teszünk, a felkockázott vöröshagymát beletesszük, megdinszteljük, 

majd hozzátesszük a kockázott csirkemellet, egy kicsit dinszteljük, teszünk rá sót borsot majd kevés vizet teszünk rá.

Épp hogy ellepje, árkeverjük, felforrás után lefedjük, egy kicsit pároljuk. Kb. 10 percig.

Utána levesszük a fedőt,  kis kevergetés mellet zsirjára pároljuk, pirítjuk.

Rátesszük az összezúzott fokhagymát és belekeverjük.

Meg kell, hogy puhuljon a hús. Ha nem elég puha, öntsünk rá ismét vizet és pároljuk tovább.

Közben a másik serpenyőben megsütjük a burgonyát. Nem kell nagyon pirosra.

 

Ha elkészült minden, akkor összeöntjük egy keverőtálba és teszünk a tetejére gulyáskrémet.

/kb. 6-8 centimétert nyomunk ki rá!/

Kíméleletesen átkeverjük, átforgatjuk az egészet.

8 -10 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, majd tálaljuk.

 

Tetejére zöld paprikát, paradicsomot esetleg karikára vágott hagymát tegyünk.

Mellé ezekből bármilyen saláta megfelel.

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ApróVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »