Dr. Oetker csokis muffin

Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Cikk írója:
Nándori Alexandra


Dr. Oetker csokis muffin


Hozzávalók:

-Rama Vajas Íz- 120 gramm

-Cukor- 250 gramm

-Dr. Oetker vanilincukor- 1 csomag

-Tojás- 2 darab

-Liszt- 270 gramm

-Kakaópor- 30 gramm

-Dr. Oetker sütőpor- 1 kiskanál

-Tej- 100 milliliter

-Díszítést mindenki fantáziájára bízom, én nem szoktam díszíteni, szoktam venni egy tábla natúr Milka csokit és azt szoktam feltörni kisebb darabokra és belenyomkodni a tésztába majdnem az aljáig, mert sülés közben mikor púpozódik a sütemény, ne a tetejére jöjjön fel és égjen meg a csoki.

1. A sütőt melegítsük fel 180 fokra, a muffin sütőformákat béleljük ki papírkapszlikkal.

2. A puha Rama Vajas Ízt keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, ezután egyenként keverjük bele a tojásokat.

3. A kakaóporral és a sütőporral átszitált lisztet 2-3 részletben, felváltva a tejjel keverjük hozzá, úgy, hogy a lisztet keverjük hozzá utoljára. Ne keverjük túl sokáig a tésztát, ízlés szerint nyomkodjunk bele mazsolát, csokit, bármit, amit mindenki szeret.

A recept szerint légkeveréses sütéssel 180 fokon 20 percig kell sütni, de nekem a sütőm elég erős, így én csak simán sütöm, nem légkeverésesen és 150 fokon legfeljebb 15 percig, mert megég. Nagyon finom és gyorsan elkészíthető, de ahogy kikeverted a tésztát, észreveszed mennyire sűrű, ne hígítsd, én a kapszlikba bele szoktam kanalazni és elsímítani, ez egy kicsit több időt vesz igénybe, de megéri. Jó sütést :)

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

ApróVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »