Madárfészek szőrből

Kategória:
Nagyvilág, Érdekességek

Létrehozva:
2021-11-03 14:18:42

Cikk írója:
Halácsi Jenőné


Madárfészek szőrből


 

Vedlik a cica vagy a kutya? A madaraknál jó helyen lesz a szőrük!

 

Tegnap lefésültük a cicánkról a téli bundát, majd a pihe-puha szőrgolyót kitettük a madáretetőnk közelébe. Néhány óra elteltével már a csőrükben hordták el a madarak a téli bundát. Nem véletlen, hiszen a városokban különösen nehéz feladat a madaraknak megtalálniuk a megfelelő fészekbélést.

Tavasszal már nincs szükségük a madaraknak eleségre, így funkció nélkül maradnak az etetők, cinkegolyós hálók. Azonban ebben az évszakban is segíthetünk a madaraknak! A természet rendje tényleg csodálatos, az állatok éppen akkor vedlik le a téli bundájukat, amikor a madarak a fészküket építik és melengető puhaságra van szükségük a fiókák tojásokból kikeléséhez. Míg régen az istállók, udvarok közelében rengeteg fészekbélelő szőrt találhattak a madarak, addig ma már, különösen a város közepén, nem hevernek szőrcsomók a földön, hiszen kutyakozmetikusok vagy gazdik végzik az állatok tavaszi szőrmegújítását.

feszek-rakas-szor

Üresen hagyva, a cinkegolyós hálók még veszélyesek is lehetnek a madaraknak, azonban ha abba helyezünk háziállatszőrt vagy emberi hajat, akkor a madarak ügyesen el tudják hordani fészeképítéshez. Csak arra kell figyelni, hogy 10 centinél hosszabb hajszál ne legyen a csomóban, mert könnyen belegabalyodhatnak a kis madarak. Illetve érdemes néhány szálat kihúzgálni a szőrcsomóból, hogy könnyebben meglássák a madarak a lelőhelyet, illetve lehet néhány tollat is szúrni a csomagba.

Fotó: Getty Images

Forrás: marienclaire.hu

 

 

ApróVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »